Skådespelarkurs för dig med erfarenhet!

Skådespelarkurs med slutproduktion där just ditt arbete står i centrum!

Avgift

16.850:- . Avgiften kan delas upp efter överenskommelse i 3 – 4 delar.

För att hålla avgiften så låg som möjligt är kursen arrangerad som studiecirkel inom ABF

Undervisningstid

18 veckor, ca: 195-200 lärarledda undervisningstimmar, 1 underv.timme= 60 minuter


Detta är en skådespelarkurs på deltid för dig som vill pröva det du lär dig direkt i en produktion/ teaterföreställning. Under kursen kommer övningar och improvisationer varvas med repetitioner och slutligen kommer du spela en föreställning. Kopplingen mellan att öva och pröva ditt skådespeleri och skådespela i en föreställning är tydlig, konkret och direkt.

Målsättning

Att välja ut en pjäs, repetera den och spela den.
Att öka medvetenheten om dig själv och ditt arbete
Att ge dig utmaningar i sceniskt arbete / sceniska situationer så att du utvecklas som skådespelare
Utveckla dina styrkor – utmana dina svagheter


Kursplan
Samtliga övningar som används i kursen är hämtade från utbildningarna på Teaterhögskolan/Malmö och Dramatiska Institutet/Stockholm. Arbetet i denna kurs följer grunder som utgår från gängse skådespelarpraxis vid teatrar.Varje arbetsdag inleds med uppvärmning 10-30 minuter.



Vecka 1-3

Avstämnings fas där vi genom samtal och övningar försöker fastställa var varje deltagare befinner sig i sin utveckling. Lite beroende av vad som visar sig anpassas övningarna. Dessa övningar kan vara alltifrån improvisation, Clown, Meissner, Stanislavskij, Mirka eller rörelseövningar med grund i text eller situationsidé. Det kan även vara rena rörelseövningar eller rörelseimprovisationer. Det kan vara improvisation till musik eller rena kreativitets-/ fantasi-övningar. Övningarna är inte i första hand till för att kunna ge deltagaren feedback på hur man jobbar utan ”avslöja” eller visa på styrkor/svagheter, färdigheter/ brister, erfarenhet /oerfarenheter som man har. Detta ligger till grund för att kunna fastställa målen som vi ska ha utifrån de grunder som kursen utbildar i. Vi sätter nu upp individuella mål som följs upp under terminens gång.För att fastställa målen tar vi utgångspunkt i kursens kompendium ”Skådespelarens grunder”.



Från vecka 4 och framåt

Nu inleds den grundläggande skådespelarträningen med samtal kring en pjäs. Samtalen kring pjäs och pjäsval leder till valet av en pjäs som vi analyserar, väljer roller samt börjar repetera. Utifrån pjäsen arbetar vi med praktisk scenframställning – dvs repetitioner av pjäsen. I slutet av kursen har vi premiär samt en kortare spelperiod om c:a 10-15 föreställningar.

Under denna period jobbar vi samtidigt med gruppövningar/individuella övningar med fokus på de mål vi satt upp att ni ska jobba med. I slutet av denna period kommer vi ha ett uppföljande samtal kring era mål och hur det fortlöper. Vi kommer diskutera om vi ska hålla fast vid uppsatta mål eller ändra dem på något sätt.



Vecka 11-19

Under denna period fortsätter vi repetera pjäsen, göra övningar, spela den valda pjäsen samt avsluta kursen. I slutet av terminen kommer vi ha ett avslutande samtal kring era mål och ert arbete med dem.



Förkunskap

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av att skådespela och/eller har annan skådespelarutbildning och/eller har en stark drivkraft att jobba som skådespelare.



Kursledare
Ulf Pilov, regissör/skådespelare, utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö, Dramatiska Institutets regilinje 2000-2001 samt Danske Filmskole. Se: www.ulfpilov.se. 3-4 gästlärare tillkommer.



Tider

måndagar + onsdagar + fredagar, kl.08.30-12. Med reservation för lov

Studielokal

”Folkets Scen”, Skånegatan 90, Stockholm

Avgift

16.850:- . Avgiften kan delas upp efter överenskommelse i 3 – 4 delar.

För att hålla avgiften så låg som möjligt är kursen arrangerad som studiecirkel inom ABF

Undervisningstid

18 veckor, ca: 195-200 lärarledda undervisningstimmar, 1 underv.timme= 60 minuter



Studie-/Text-material

Kompendium om Skådespelarens Grunder samt den valda pjäsen

Start/Slut

12/1 2015 – 29/5 2015

Lägsta ålder: 20 år

Max antal deltagare: 10

Anmälan: Maila din anmälan till: info@ulfpilov.se. Ansökan ska bestå av ditt CV samt ett personligt brev om varför du vill gå kursen. Du kommer därefter bli kontaktad. Intagning sker efter lämplighet.

Om du erbjuds en plats ska du inbetala en anmälningsavgift på 1.000:- innan kursstart. Anmälningsavgiften är bindande. För att erhålla studieintyg på slutförd kurs krävs en närvaro på minst 80% av schemalagd undervisningstid. Under 80% närvaro utfärdas inget studieintyg.



Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb